Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

bannericonINFOMOMENT IMPULS - DO. 20 FEBRUARI (19u30)

Een infomoment voor ouders/leerlingen over onze toekomstige projecten op Campus Impuls. We voorzien drie sessies; CLIL, opening Makerslab en de nieuwe richting 'elektrische installaties' in de 2e graad...

WP 20200109 12 20 22 ProElke donderdag serveert een topteam van personeelsleden verse soep op school. Dit is een knap staaltje van teamwork én gezonde voeding.

Elke week is er overleg tussen meneer Bulcke en mevrouw Dieleman. Samen hakken ze een belangrijke knoop door: "Welke soep serveren?". Eens de keuze gemaakt werd, gaan ze van start. Mevrouw Dieleman koopt de nodige groenten in en geeft deze af bij onze collega's van Opleidingsvorm 2, de Reynaertschool.

De hersenen kraakten op vrijdagavond harder dan anders, want voor de vierde keer werd de algemene kennisquiz georganiseerd. In het volgepakte ontmoetingscentrum van Oostakker penden 36 teams koortsachtig de antwoorden op talrijke vragen neer.

Uiteindelijk mocht team The Walf Bones de rijkst gevulde prijzenmand mee naar huis torsen. Ook de ereplekjes, Teamboektoe en Kwistetwel, ontvingen hun prijs.

fotoTijdens de donkere examenperiode lieten de leerlingen van 3BSO, 4BSO en 5BSO hun licht schijnen op fotografie. Ze ontdekten verborgen pareltjes in Gent en vooral talenten bij zichzelf. Geïnspireerd door de tentoonstelling Circle of Life door fotografe Lieve Blancquaert trokken ze zelf de stad in gewapend met hun camera.

Met het thema 'circus' beleefden de leerlingen van 1B en BVL in december een leerijke projectweek waarin ze een kookactiviteit kregen, leerden goochelen, mochten ijsschaatsen...

 Dik in orde dus!

campuskrantDeze krant komt tot stand door de redactie van Campus Impuls. Deze redactie bestaat uit gedreven leerlingen en leerkrachten.

Klik hier om de campuskrant als pdf te lezen.

 

Enkele leerlingen van Campus Impuls hebben zich de voorbije weken voorbereid op de First Lego League.  Op zondag 24 november brak het grote moment aan... dé First LEGO League in Kortrijk. Het was de eerste deelname ooit voor onze school, dus we kwamen er vooral om te leren.

youca schoolYOUCA, ook onze leerlingen droegen hun steentje bij!


Op dinsdag 15/10 verwelkomde de derde graad Aïssatou Baldé, een jonge vrouw uit Guinee en bevlogen ambassadrice van YOUCA. Ze legde haarfijn uit wat de problemen en uitdagingen zijn voor de Guineese jongeren en hoe onze jongeren tijdens de YOUCA dag hun leeftijdsgenoten in Guinee kunnen helpen.