Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Op ons schooldomein staan er enkele oude klimblokken. Wie interesse heeft, mag deze gratis meenemen (tijdens de schooluren). 

Gelieve vooraf contact op te nemen met ons secretariaat.

Enkele leerlingen van Campus Impuls hebben zich de voorbije weken voorbereid op de First Lego League.  Op zondag 24 november brak het grote moment aan... dé First LEGO League in Kortrijk. Het was de eerste deelname ooit voor onze school, dus we kwamen er vooral om te leren.

Net zoals de andere teams die deelnemen aan de wedstrijd, moeten de leerlingen van Impuls er een aantal opdrachten uitvoeren. Bij het uitwerken van de opdrachten zijn alle ideeën welkom, de gekste eerst. Samen met hun leerkracht, meneer Robbrecht, gaan ze er helemaal voor!

youca schoolYOUCA, ook onze leerlingen droegen hun steentje bij!


Op dinsdag 15/10 verwelkomde de derde graad Aïssatou Baldé, een jonge vrouw uit Guinee en bevlogen ambassadrice van YOUCA. Ze legde haarfijn uit wat de problemen en uitdagingen zijn voor de Guineese jongeren en hoe onze jongeren tijdens de YOUCA dag hun leeftijdsgenoten in Guinee kunnen helpen. De werkloosheid bij de -25-jarigen vormt het meest heikele punt en daarom wordt er door organisaties zoals Trias en Jeunes Solidaires ingezet op de ondernemingszin van de lokale jeugd.

Onze leerlingen waren duidelijk warm gemaakt voor het project en op donderdag 17/10 zwermden ze over Vlaanderen uit om één dag te gaan werken bij talloze bedrijven en verenigingen. Hun loon, €55 per persoon, gaat integraal naar het Guineese project. Sommigen van onze leerlingen kregen zelfs bezoek van de pers! Hun inzet voor deze Youth for Change and Action-dag mag zeker in de bloemetjes worden gezet. Bedankt!


Foto’s: Aïssatoe Baldé op bezoek op Campus Impuls – Xander en Maxim (6IT) aan de slag voor het archief van de UGent.

Van wie zijn ze? Hoe geraken ze terug? Tijdens de voorbije weken hebben we opnieuw een mooie 'collectie' verloren voorwerpen op school verzameld. 

Gelieve op te halen aan het secretariaat, voor de herfstvakantie!

Ook op Campus Impuls zetten we graag de dieren in de kijker op Werelddierendag! Het ideale moment om de cavia’s, die met veel liefde worden omringd, in de schijnwerpers te plaatsen. Elke middag krijgen de leerlingen de kans om de diertjes te verzorgen en te knuffelen.

Maar ook Basrah, de schoolhond, verdient een dikke pluim of nog beter, een extra snoepje! Basrah is een echt knuffelbeestje en ze gaat ook graag wandelen met de leerlingen die wat nood hebben aan frisse lucht en een momentje met de hond. Elke maandag en dinsdag staan de hondenliefhebbers haar al op te wachten om haar te overstelpen met aandacht en aaitjes. Wist je trouwens dat Basrah geboren is op 11/02/2018 en ze amper een halfjaar later haar linker achterpoot brak? Gelukkig werd ze vorig jaar in oktober genezen verklaard. Nu kan ze terug rondzwemmen in grote meren, want dat doet ze graag. Van kleine plasjes is ze echter bang, daar stapt ze helemaal niet graag door…

Vergeet vandaag jouw huisdieren niet extra in de watten te leggen! Bij de cavia’s en Basrah komt dat zeker in orde!