Onthaal Campus Impuls 

09/251.23.02

Ook op Campus Impuls zetten we graag de dieren in de kijker op Werelddierendag! Het ideale moment om de cavia’s, die met veel liefde worden omringd, in de schijnwerpers te plaatsen. Elke middag krijgen de leerlingen de kans om de diertjes te verzorgen en te knuffelen.

Maar ook Basrah, de schoolhond, verdient een dikke pluim of nog beter, een extra snoepje! Basrah is een echt knuffelbeestje en ze gaat ook graag wandelen met de leerlingen die wat nood hebben aan frisse lucht en een momentje met de hond. Elke maandag en dinsdag staan de hondenliefhebbers haar al op te wachten om haar te overstelpen met aandacht en aaitjes. Wist je trouwens dat Basrah geboren is op 11/02/2018 en ze amper een halfjaar later haar linker achterpoot brak? Gelukkig werd ze vorig jaar in oktober genezen verklaard. Nu kan ze terug rondzwemmen in grote meren, want dat doet ze graag. Van kleine plasjes is ze echter bang, daar stapt ze helemaal niet graag door…

Vergeet vandaag jouw huisdieren niet extra in de watten te leggen! Bij de cavia’s en Basrah komt dat zeker in orde!

In het begin was het vooral nodig om wat bodemstructuur aan te brengen. De grond was nogal stoffig en quasi niet vruchtbaar om groenten te telen.

Na de grond wat bewerkt te hebben (een nuttig leerproces voor de leerlingen), was het uiteindelijk mogelijk om te planten. Via de module planeet(B) en de workshop moestuin kunnen we heel wat tijd investeren om hier, samen met onze leerlingen, een mooi project van te maken.

We plantten ondertussen kropsla, peterselie, prei, verschillende kruiden, etc. We zaaiden ook nog radijzen en sla. Meer nieuws volgt later.

Enkele leerlingen kozen voor de module 'sport' in de 2e graad.De voorbije weken gingen ze met de kajak aan de slag

 

Op vrijdag 6/09 sloten de derde- en vierdejaars de eerste schoolweek sportief af met de jaarlijkse sportdag. We trokken naar de Donk in Oudenaarde om er ons letterlijk en figuurlijk onder te dompelen in klimparcours, death ride, natte teambuilding en het gevreesde moerasparcours. Het zonnetje was even enthousiast als de leerlingen, wat het plezier alleen nog maar vergrootte! Moe, maar voldaan kwamen we aan op school na een dag vol grenzenverleggend avontuur.

Volgende week is het de beurt aan de eerste en derde graad. We zijn al benieuwd naar hun sportieve prestaties!

Op vrijdag 8 februari 2019 gingen we met de leerlingen van 1A en 2A op uitstap naar de volkssterrenwacht te Gent. Dit in het kader van de lessen aardrijkskunde. De leerlingen deden ter plaatse enkele workshops omtrent weer en klimaat.