Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Nu de toneelhuizen, musea, concertzalen… hun deuren moesten sluiten, is het niet zo eenvoudig om deze dagen een vleugje cultuur mee te pikken. Films en series zijn er uiteraard nog steeds in overvloed, maar voor wie toch op zoek is naar dat tikkeltje meer, lijsten we hier enkele online alternatieven op.

Theater en dans

Bekijk gratis opnames van meer dan 70 podiumvoorstellingen voor jong en oud via https://www.podiumaanhuis.be/

Niets zo fijn als een gezelschapsspelletje spelen. Via https://www.yucata.de/en kan je heel wat bekende (en minder bekende) gezelschapsspelletjes online spelen.

yucatan

mindfulness new social 1200Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, pijn …

Mindfulness stimuleert ook de creativiteit en verbetert de communicatie.

Op http://levenskunst.weebly.com/ kan je enkele oefeningen vinden waarmee je meteen aan de slag kan. Slechts een paar minuten oefenen per dag, kan al heel zinvol zijn!

 

Capture30Technopolis is een doe-centrum voor wetenschap en techniek. Nu ze hun deuren hebben moeten sluiten, zetten ze in op het #LockdownLab.

In je kot blijven is voor hen immers geen reden om niet te blijven experimenteren. In tegendeel! Zolang de lockdown duurt, tonen ze je hoe je jouw keuken omtovert tot een echt proefjeslab. 

Capture27Een goede beheersing van het Nederlands is nog steeds een erg belangrijke vaardigheid. Vaak komt er in het nieuws dat ons niveau achteruit gaat. Hoog tijd dus om hier iets aan te doen! Via https://www.taaltelefoon.be/spellingtests kan je jouw kennis op vlak van spelling snel toetsen.

 

Capture26Voor wie vorige week al een uurtje programmeerde met ‘the hour of code’, heeft wel door dat je op zo’n korte tijd nog lang niet volleerd bent. Heb je zin in meer en ben je ondertussen ook helemaal into het leerconcept van Duolingo?

Dan zal SoloLearn jou zeker kunnen bekoren. 

 

Volledig gratis te vinden via https://www.sololearn.com/ of te downloaden als app.

Capture25Door velen misschien al gekend, maar zeker het vermelden waard: https://wiskundeacademie.nl/

Hier wordt wiskunde op een heldere manier uitgelegd in het Nederlands.

Het is een website uit Nederland en dat zie je meteen aan de benamingen: havo 1 & vwo 1, TTO… maar als je wat verder naar beneden scrolt, krijg je een mooi overzicht per onderwerp.

Op het internet kan je extreem veel zelfstudiecursussen vinden. Velen zijn echter betalend. Op https://alison.com/ kan je gratis cursussen vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Het is wel allemaal in het Engels te doen, maar de hoeveelheid aan onderwerpen is echt ongelooflijk!

capture6

Circustechnieken zijn helemaal hip. Jongleren, diabolo, ballon modelleren, acrobatiek… Het kan allemaal. En als je elke dag een 10-tal minuten oefent, is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

De Circusplaneet van Gent post dagelijks nieuwe lessen op hun YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC1mLuxU3gem0WVpnvccLDBA/playlists?view_as=subscriber

Een nieuwe taal leren is alleen voor mensen met een talenknobbel gemakkelijk. Anderen moeten er flink wat tijd en moeite in stoppen. We snappen dat je hier geen zin in hebt, omdat je bijvoorbeeld liever je favoriete series op Netflix kijkt.

Capture4Het is dan ook fantastisch om te horen dat net films en series kijken een geweldige manier is om je vreemde talen te verbeteren.

MAAR de taal die men in films en series spreekt komt niet altijd met de ondertitels overeen. Tijdens de vertaling vallen namelijk woorden weg. Daarom is het leren van een taal m.b.v. ondertitels vaak lastig. Een betere optie is het instellen van de ondertiteling in de taal van de film, zoals het kijken van een Franse film met Franse ondertiteling. Een probleem is dan echter dat je woorden ziet die je niet kent. Hierdoor mis je de vertaling van deze woorden. Lingvo TV schiet je te hulp. (Bron: https://www.want.nl/ideaal-een-taal-leren-via-netflix-enkel-door-series-en-films-te-kijken/)

Je kan immers bij Netflix je smartphone of tablet als tweede scherm inzetten. De ondertitels verschijnen hierop en als je een woord niet begrijpt, kan je erop tikken en de vertaling zien. Handig toch!

Hoe we dit doen?

Capture3Het Vlaamse handalfabet is een (klein) onderdeel van de Vlaamse Gebarentaal (VGT). VGT heeft voor alle begrippen een gebaar, terwijl het handalfabet voor elke letter een aparte handvorm heeft.

 

Het handalfabet wordt vooral gebruikt als hulpmiddel voor het spellen van namen, straatnamen, etc. Met name horende mensen gebruiken het ook voor het spellen van woorden waarvoor ze het gebaar (nog) niet weten.

CaptureTegenwoordig kan het ontzettend waardevol zijn als je kunt programmeren. Het is niet alleen leuk om mooie dingen te kunnen maken, maar daarnaast is er ook een grote vraag naar programmeurs.

duolingo logoDuolingo is een website waarop gebruikers gratis talen kunnen leren.